szerző:
Eduline

Már javában zajlik a fesztiválszezon, összegyűjtöttünk tizenkét alkalmazást, amit érdemes letöltenetek, mielőtt felragasztjátok a karszalagot.

©

Programfüzet és térkép

A fesztiválok programkatalógusai helyett válthattok okostelefonos megoldásra. Több mobilalkalmazás is van már, amelyben böngészhetitek a fellépőket és a programot, megnézhetitek a térképet, és bejelölhetitek, hogy mely koncerteket nem akarjátok semmiképp lekésni.

A Fesztiválok appban pedig találjátok meg a legnépszerűbb magyar fesztiválokat, de külön letölthetitek például a Szigetét innen, a Campus fesztiválét innen, a Strand fesztiválét pedig innen. Az iPhone-ra letölthető Festival Ready-vel pedig  könnyen megtalálhatjátok a sátorhelyeteket és a barátaitokat, ellenőrizhetitek, milyen lesz az időjárás, tippeket kaptok a bepakolásra és a fesztivál idejére is.

A biztonság kedvéért

Először is gondoskodtajok a mobilotok töltöttségéről: szerezzetek be egy aksi-kímélő appot, például az Avast alkalmazását vagy a Battery Doctort.

Érdemes letöltenetek egy olyan alkalmazást is, ami a biztonságotokról gondoskodik. Ilyen a Watch Over Me is, amellyel beállíthatjátok, meddig "vigyázzon rátok" az app - ezalatt feljegyzi a mobilotok GPS-koordinátáit, de ti magatok is hozzáadhattok képeket vagy szöveges jegyzeteket. Ha a beállított határidő előtt nem jelzitek az alkalmazásban, hogy már biztonságban vagytok, például elértétek a sátratokat vagy megtaláltátok a barátaitokat, akkor automatikusan elküldi a koordinátáitokat és a jegyzeteiteket az előre beállított telefonszámra.

A mobilotok ezen kívül az alkoholfogyasztásotokat is okosabbá teheti. Az R-U-Buzzed (iPhone-ra innen, Androidra innen tölthetitek le) a testsúlyotok, az elfogyasztott alkoholmennyiség és az azóta eltelt idő alapján kiszámolja a véralkoholszinteteket. Hasonlót tud a magyar fejlesztésű, androidos Véralkohol Kalkulátor. Ha pedig előfordult már, hogy egy-két ital után felhívtátok például az exeteket vagy azt a professzorotokat, aki harmadjára is megbuktatott statisztikából, akkor mindenképp töltsétek le a Drunk Lockot androidos telefonra vagy a Designated Dialert iPhone-ra - ezzel letilthatjátok az ilyen kellemetlen kimenő hívásokat.

Így hozzátok ki a legtöbbet a nyári szünetből

Nyaraljatok olcsóbban: az úticél kiválasztásától a szállásig

Itt vannak a 2015-ös árak: ezek a legolcsóbb és legdrágább strandok Budapesten

A vízpartra vágytok? Mutatunk pár ingyenes strandot

Meglepő házifeladat-listát kaptak nyárra a diákok

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!