szerző:
Eduline

Megjelent a leideni egyetem 2013-as felsőoktatási világrangsora, amelyet az intézményekben dolgozó oktatók és kutatók...

A Massachusetts Institute of Technology áll a rangsor élén
©

Megjelent a leideni egyetem 2013-as felsőoktatási világrangsora, amelyet az intézményekben dolgozó oktatók és kutatók publikációinak száma és idézettsége alapján állítanak össze évről évre.

A húsz legjobb egyetem közül csupán egy európai, de - meglepő módon - az sem brit. A Cambridge és az Oxford helyett a svájci École Polytechnique Fédérale de Lausanne érte el a legtöbb pontot.

A leideni egyetemi 2013-as rangsora

A Massachusetts Institute of Technology (MIT) eredménye viszont aligha lepett meg bárkit is: a Quacquarelli Symonds (QS) legfrissebb világrangsorát is a műszaki intézmény vezeti - megelőzve a Cambridge-t és a Harvardot. A QS-rangsort itt nézhetitek meg.

A Times Higher Education 2013-as, akadémikusok és professzorok véleménye alapján összeállított egyetemi rangsorának élén is az MIT áll, a száz legjobb közül negyvenhárom intézmény amerikai, kilenc nagy-britanniai, hat pedig ausztráliai - utóbbi országból két új egyetem is felkerült a listára.