szerző:
Eduline

Az első ösztöndíj még odébb van, és a diákhitelre is várni kell még? Akkor sincs minden veszve, ha pár ezer forintból kell gazdálkodnotok - Campus Life sorozatunkban megmutatjuk nektek, hol érdemes enni, kávézni, fénymásolni, vásárolni. 8. rész: kedvenc éjszakai étellelőhelyeink Budapesten.

Szeráj

A budapesti klasszikus, ahol minden éjszaka sorban állnak a gyrosért. Aligha van olyan egyetemista, aki legalább egyszer ne evett volna a Szent István körúti étkezdében, ahová az éjszakai 4-6-ossal könnyen el lehet jutni a legtöbb bulihelyről, az állandó tömeg egyik oka azonban a szomszédban működő Morrison's 2-es egysége. A gyros két perc alatt elkészül, és bár tudunk finomabbat a városban, a bulikhoz igazított nyitvatartással és a központi elhelyezkedéssel semmi nem vetekedhet.

Hol, mennyiért?

Szeráj

1055 Budapest, Szent István körút 13.

Nyitvatartás: 9-től 4-ig

Árak: török ételek 600 forinttól

Pizzica

Általában éjfélig, pénteken és szombaton azonban hajnali 3-ig vár titeket a Pizzica a Nagymező utcában. Ne lepjen meg az alakja, a Pizzica tényleg pizzaszeleteket kínál, csak épp nem a hagyományos kör alakű pizzákat vágják fel, ezek négyzetesek.

 

Képünk illusztráció
©
290 és 490 forint között adnak egy szeletet, de egyből rájöttök, hogy össze sem lehet hasonlítani az aluljáról tesójával.
Hol, mennyiért?

Pizzica

Nagymező utca 21.

Nyitvatartás: H-Cs.: 11-00, P-Sz.: 11-03, V.: zárva

Árak: 290-490 forint

Nagyi palacsintázója

Egykor ódákat zengtek róla, de a budapesti választék kiszélesedése után is állja a sarat, és mindig lehet számítani a Nagyira. Az édes és sós felhozatal a mai napig tökéletes, éjszaka nem is nagyon lehet elképzelni táplálóbbat, mint egy kiadós spenótos és sajtos palacsintát, megtoldva egy kis édes almás-dióssal. Az adagok továbbra is nagyok, és bár egész éjjel nyitva van, érdemes hajnal 2-ig odaérni, ugyanis utána nem mindig a legfrissebb a palacsintatészta. Mivel a város négy pontján is üzemelnek, lényegében nem tudsz úgy szórakozni, vagy éjszakába nyúló tanulás után vacsora után nézni, hogy ne legyen a közelben egy Nagyi.

Hol, mennyiért?

Nagyi palacsintázója

I. kerület, Hattyú utca 16.
I. kerület, Batthány tér 5.
III. kerület, Szentendrei út 131. Auchan mellett
VI. kerület WestEnd City Center

Nyitvatartás: 0-24 (kivéve a Westendben)

Árak: 190-680 forint