szerző:
Eduline

Újra ösztöndíjat hirdet az Izraeli Állam, minden alapszakon végzett vagy már mesterszakos diplomával rendelkezőnek, aki szívesen tanulna valami újat egy igazán egzotikus helyen.

©

 Kik pályázhatnak?

Az ösztöndíjra legalább BA fokozatú diplomával rendelkező hallgatók jelentkezhetnek, kutatásra, posztgraduális képzésre, posztdoktori képzésre, nyári egyetemre vagy nyelvi kurzusra. Fontos, hogy csak azok pályázhatnak, akik a jelentkezéskor még nem töltötték be 35. életévüket. Az Ulpan/nyári nyelvi kurzusra jelentkezők esetében a pályázat benyújtásakor a pályázó lehet utolsóéves abban a felsőoktatási intézményben, ahol tanulmányait folytatja.

Az utak megvalósításához magas szintű angol vagy héber nyelvtudás szükséges. Illetve a kutatói ösztöndíjra jelentkezőknek fel kell venniük azon oktatási intézménnyel a kapcsolatot, ahol tanulmányaikat folytatni szeretnék, és a kutatásukat vezető tanár engedélyét a pályázathoz csatolniuk kell.

A pályázatról bővebben itt olvashattok, a jelentkezési lapot pedig innen tölthetitek le a jelentkezési lap kitöltéséhez pedig itt találtok útmutatót.

Meddig lehet jelentkezni?

A jelentkezési határidő: 2018. december 2. A Tempus Közalapítvány várhatóan 2018. október végén nyitja meg az online pályázati felületet, ahol a jelentkezőknek elektronikus formában is be kell nyújtaniuk a pályázati anyagukat.

Így tanulhattok Németországban ösztöndíjasként

Jól beszéltek németül, és mesterképzésre jelentkeznétek? Ezzel az ösztöndíjjal Németországban tanulhattok. Mutatjuk a pályázat feltételeit. Bajorország egyéves ösztöndíj-támogatást nyújt a 2019/2020-as tanévre azoknak, akik diplomával rendelkeznek. Kik pályázhatnak? Akik németül tudnak tanulmányokat folytatni. Angol nyelvű tanulmányok folytatása esetén a jelentkezés előtt egyeztetni kell.