szerző:
eduline/mti

Két zh között próbáljátok elintézni a karácsonyi ajándékok beszerzését? Egymást érik az adventi vásárok Budapesten - ma négyet mutatunk be nektek.

A klasszikus: Vörösmarty tér

A Vörösmarty téri adventi-karácsonyi vásárt ma már Európa egyik legkedveltebb téli turisztikai attrakciójaként emlegetik, tavaly első helyen állt a Sunday Times hat európai karácsonyi vásárt felvonultató rangsorában, de szerepelt a Travel & Leisure tízes listáján, valamint az Expedia Times és a The Daily Telegraph toplistáján is.

©

A Vörösmarty téren százhuszonegy kézműves jelenik meg a legkülönbözőbb portékákkal az ékszerektől a kerámia tárgyakon át a szűcs- és bőrmunkákig, de a gasztronómiai termékek és az ünnephez illő forró italok széles választékából is válogathattok. A tér sarkában álló színpadon dzsessz, utcazene és világzene szól majd hétköznap délutántól, hétvégén pedig már délelőttől egészen késő estig.

Karácsonyi vásár ínyenceknek

Ízesített krémsajtokkal, erdélyi füstölt csülökkel, pálinkával és fahéjjal kevert akácmézzel, valamint csokoládékülönlegességekkel is várják a látogatókat a magyar ízek karácsonyi vásárán Budapesten. Az Erzsébet téren december 12. és 23. között rendezik meg a vásárt, a belépés ingyenes.

A kínálat egyik különlegességének a sajtok számítanak, füstölt parenyica, mozzarella, lilahagymás, paprikás és petrezselymes-fokhagymás krémsajt, valamint töltött parenyicatekercs is lesz.

Korcsolyapályával: Szent István tér

A Szent István téren negyedik éve rendezik meg az Adventi Ünnep a Bazilikánál elnevezésű programot: a vásárban keramikusok, bőr- és textilművesek, ötvösök, ruha- és kiegészítő-tervezők, grafikusok és fotóművészek, de még egy bútorkészítő is árulja termékeit, a Zrínyi utcában pedig a hagyományos magyar ízek mellett eredeti belga gofrit és frissen készített tésztaételeket is kínálnak.

©

A 14 év alattiak ingyenesen használhatják a 200 négyzetméteres korcsolyapályát, ahol hétvégenként oktatást is szerveznek.

Dzsesszrajongóknak: Városháza park

A Városháza parkban vasárnaponként délután betlehemes játékokat adnak elő színészhallgatók, diákcsoportok és hagyományőrzők, majd gyertyagyújtást tartanak, amelyet a Virtuózok tehetségkutató zenészeinek fellépése követ. Esténként dzsesszkoncerteket szerveznek: Gájer Bálint és Oláh Dezső estjét Szűcs Gabi Christmas Swing, majd Kozma Orsi és Cseke Gábor Kiskarácsony című koncertje követi, a negyedik vasárnap pedig a Swing a la Django zenél.

Campus life - evés-ivás, buli, könyv, kultúra kevés pénzből

Hol lehet 600 forintért ebédelni? A Corvinus-ELTE BTK-ELTE ÁJK háromszögben jártunk, első cikkünket itt, a másodikat itt olvashatjátok el. A BME és az ELTE lágymányosi campusához közeli olcsó éttermekről, menzákról itt olvashattok, az Óbudai Egyetem VIII. kerületi campusa körül található étkezdékről itt, az Üllői úti kínálatról pedig itt találtok infókat.

Arról, hogy hogyan spórolhattok a tankönyveken, itt olvashattok. A 400-500 forintos színházjegyek titkát ebben a cikkünkben árultuk el, azt a témát pedig, hogy megéri-e bringával járni a budapesti egyetemekre, itt boncolgattuk.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!