szerző:
Eduline

Beszámoltunk az egyetemek átalakításáról szóló államtitkári javaslatról, megnéztük, hogyan kell mostantól helyesen írni. Spórolási tippeket adtunk a hallgatóknak, és összegyűjtöttük, mi változik az idén a felsőoktatásban. A hét hírei és cikkei.

Az általános és középiskolákban már elkezdődött a tanév, és az egyetemeken, főiskolákon is hamarosan ''becsöngetnek''
©

Elveszik a Corvinustól a budai karokat

Palkovics László felsőoktatási államtitkár kedden jelentette be azt az államtitkári javaslatot, amely alapján többek között a Budapesti Corvinus Egyetem budai karai a Szent István Egyetemhez kerülnének, a Nyugat-magyarországi Egyetem több kara pedig önállósodna. Az intézmények szenátusai még szavazhatnak a javaslatról, a végső döntést azonban az emberi erőforrások minisztere hozza majd meg. Itt térképen nézhetitek meg az összes változást.

A Szent István Egyetemnek tetszene a változás, a Corvinusnak nem. A diákok, tanárok tüntethetnek is.

Arról, hogy mi változott a felsőoktatásban szeptembertől, itt találjátok cikkünket.

Elkezdődött a tanév

Kedden 1 millió 200 ezer diák számára kezdődött el az új tanév. A részleteket itt találjátok, arról pedig, hogy mit mondott Balog Zoltán a nemzeti tanévnyitón, itt olvashattok.

Így spóroljatok egyetemistaként

Étkezés, telefon, közlekedés - tíz olyan trükköt gyűjtöttünk össze, amelyekkel akár havi több tízezer forinttal kevesebből is kijöhettek. Cikkünket itt találjátok.

Mostantól így kell helyesen írni

Csütörtökön mutatták be a magyar helyesírási szabályzat 12. kiadását. Az ésszerű ezentúl észszerű, a Mariannal pedig Mariann-nal. Két évig ugyanakkor hivatalosan még az is helyesen ír, aki a korábbi szabályokat követi. A változásokról itt olvashattok részletesen.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!