szerző:
Eduline

Mikor kezdődik a vizsgaidőszak az egyetemeken? Melyik intézményben lesz őszi szünet? Összegyűjtöttük a 2013/14-es tanév legfontosabb dátumait.

©

Őszi szemeszter

Regisztrációs hét, tantárgyfelvétel

Az Eötvös Loránd Tudományegyetemen szeptember 4-től 6-ig, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen szeptember 2-től 6-ig tart a regisztrációs hét. A Budapesti Corvinus Egyetemen szeptember 2-től 15-ig lehet regisztrálni, ez a tárgyfelvétel határideje is. A Debreceni Egyetemen szeptember 5-től 20-ig lehet regisztrálni, a kurzusfelvétel szeptember 9-től 20-ig tart. A Pécsi Tudományegyetemen az egyes karokon különböző a tanév rendje, a beosztást az egyetem honlapján tudjátok megnézni.

Szorgalmi időszak

Az ELTE-n, a BME-n és a Corvinuson szeptember 9-től december 13-ig, a Debreceni Egyetemen szeptember 16-tól december 20-ig tart a szorgalmi időszak. A Szegedi Tudományegyetemen kezdődik a legkorábban a tanítás: itt szeptember 2-től december 7-ig kell iskolába járni.

Őszi szünet

Az ELTE-n október 28-tól október 31-ig tart az őszi szünet. A Debreceni Egyetemen október 28. és 31. között tartják az őszi tudományos hetet, nappali tagozaton ekkor nincs tanítás. Több egyetemen - így a BME-n, a Corvinuson és Szegeden is - csak az október 23. (szerda) és november 1. (péntek) lesz szabad.

Vizsgaidőszak

Az ELTE-n, a BME-n és a Corvinuson december 16-tól január 31-ig, a Debreceni Egyetemen, január 6-tól február 14-ig tart a vizsgaidőszak, a Szegedi Tudományegyetemen pedig december 9-től február 1-ig tart a vizsgaidőszak az első félévben (december 22. és január 5. között "szénszünet" lesz) - ezután még egy hétig lehet utóvizsgázni.

Fontos infók gólyáknak és felsőbb éveseknek

Tárgyfelvétel, kreditek, beiratkozás

Tíz kérdés és válasz a hallgatói nyilatkozatról

Felsőoktatási ösztöndíjak

Utazási kedvezmények hallgatóknak

A legnagyobb budapesti könyvtárak

Albérletárak az egyetemvárosokban

A kollégiumi élet előnyei és hátrányai

A tökéletes időbeosztás

16 egyetemista, akikkel biztosan találkozni fogtok

Tavaszi szemeszter

Regisztrációs hét, tantárgyfelvétel

Az ELTE-n és a BME-n is február 3. és 7. között tartják a regisztrációs hetet. A Corvinus január 31-től február 9-ig, a Debreceni Egyetemen pedig február 6-tól 21-ig tart a regisztrációs időszak.

Szorgalmi időszak

A Szegedi Tudományegyetemen február 17-től május 16-ig tart a tanítás a tavaszi félévben. Az ELTE-n február 10-től május 16-ig kell bejárniuk a diákoknak, a hagyományos Pázmány-nap május 9-én lesz, ekkor nincs tanítás. A BME-n február 10-én kezdődik az oktatás, a Corvinuson pedig február 3-tól május 9-ig tart a szorgalmi időszak. A Debreceni Egyetemen február 17-től május 23-ig van tanítás.

Tavaszi szünet

Az ELTE-n április 16-tól 22-ig lesz szünet. A Debreceni Egyetemen március 31. és április 4. között tartják a tavaszi tudományos hetet, nappali tagozaton ekkor nincs tanítás.

Vizsgaidőszak

Az ELTE-n május 19-től július 4-ig, Szegeden május 19-től június 28-ig tart a vizsgaidőszak - utóvizsgázni július 5-ig lehet. A Corvinuson május 11-től június 13-ig, a Debreceni Egyetemen pedig május 26-tól július 11-ig tart a vizsgaidőszak.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!