szerző:
Eduline

Egyetemi-főiskolai képzéseket indítanának Siófokon, a város több lehetőséget is vizsgál - mondta Hamvas Péter polgármester a sioport.hu-nak.

©

"A kezdeményezés nem teljesen újkeletű. A Kaposvári Egyetemmel, felsőoktatási szakértőkkel is folytattam már előzetes egyeztetéseket és egyfajta igényfelmérést. A visszajelzések alapján külföldi oktatási intézmény kihelyezett tagozatának létrehozásában is gondolkodhatunk, lehetőleg turisztikai, idegenforgalmi szakok megvalósítására törekszünk" - mondta a lapnak.

A Kodolányi János Főiskolának korábban Siófokon is volt telephelye, az intézmény 2012 májusában döntött úgy, hogy az államilag finanszírozott keretszám csökkentése, és a turizmus-vendéglátás alapképzés állami támogatásának megszüntetése miatt a siófoki turisztikai képzést Székesfehérvárra helyezik át.

A főiskola költözése óta azonban az épület üresen áll, bár már 2012-ben arról szóltak a hírek: elképzelhető, hogy a Kaposvári Egyetem indít majd képzéseket Siófokon.

A polgármester szerint több száz hallgatót tud fogadni a város, ha elindulnak a képzések, ezzel együtt munkahelyek is létrejönnek.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!