szerző:
Eduline

Mikor kezdődik a vizsgaidőszak a legnagyobb egyetemeken? Lesz-e őszi szünet a felsőoktatási intézményekben, és mikor kell átállítani az órákat? Íme, az őszi szemeszter legfontosabb dátumai.

Őszi szünet

Nem minden egyetemen és főiskolán van őszi szünet, de például az ELTE-re, a Debreceni Egyetemre és a Pécsi Tudományegyetemre október 27-től november 1-ig nem kell bemenni. A Kaposvári Egyetemen október 20-22. oktatási szünet. Október 23-a természetesen munkaszüneti nap, ami az idén csütörtökre esik, így 24-e, péntek pihenőnap lesz, amelyet október 18-án kell ledolgozni. Itt van a szombati "ledolgozós" munkanapok listája 2014-ben.

Őszi óraátállítás

Az Európai Unió szabályozása alapján a nyári időszámítás minden tagállamban március utolsó vasárnapján kezdődik, és október utolsó vasárnapján ér véget - az idén október 26-án hajnali háromról kettőre kell visszaállítani az órákat.

©

Vizsgaidőszak

A Corvinuson és az ELTE-n is december 15-én kezdődik, és január 30-án ér véget a vizsgaidőszak, ezt szakítja meg a téli szünet, amit a Corvinuson december 20-tól január 4-ig tartanak. A BME-n december 22. és január 28. között tartják a vizsgaidőszakot. A Debreceni Egyetemen szintén december 22-én kezdődnek a vizsgák, de február 6-ig tartanak. A Szegedi Tudományegyetemen december 8. és január 24. között lesznek a vizsgák - a téli szünet december 24-től január 4-ig tart.

A Pannon Egyetemen december 13-án kezdődik, és január 23-ig tart a vizsgaszezon, míg a Kaposvári Egyetemen december 15-től február 6-ig. A 2014/2015-ös tanév legfontosabb dátumait itt találjátok.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!