szerző:
Eduline

Március 31-ig érvényesek az előző évben kiadott diákigazolvány-matricák, a kedvezmények igénybevételéhez a diákoknak eddig be kell szerezniük az új matricákat.

©

Vigyázzatok, mert csak március 31-ig érvényes a diákigazolvány-matrica, amivel igénybe vehetitek a diákkedvezményeket. Az érvényességet bármikor ellenőrizhetik, ha lejárt matricát találnak nálatok, súlyos büntetést kell fizetnetek, a MÁV járatain például 8 ezer forintos pótdíjat kell fizetni.

A BKK járatain is hasonló a díjazás, a helyszínen fizetendő pótdíj összege 8 ezer forint, ám ha ezt a helyszínen nem tudjátok kifizetni, akkor már csak a 16 ezer forintos alappótdíj befizetésére van lehetőségetek.

Ha az iskola nem tudja időben odaadni a matricát, kötelesek igazolást kiadni, de az is csak 60 napig érvényes.

A MÁV, a Volán és a BKK járataira nappali és esti tagozatos diákigazolvánnyal féláron vásárolhattok menetjegyet, míg a lakó- vagy tartózkodási helyetek, illetve az iskola között 90 százalékos kedvezménnyel vehettek bérletet. A levelezősök nem vásárolhatnak tanulóbérletet, viszont félárú menetjeggyel közlekedhetnek a lakóhelyük és az iskola között.

Campus life

Így mehettek színházba pár száz forintért

Öt könyv, amelyet mindenkinek el kell olvasnia

Spórolási tippek

Öt dolog, ami miatt szeretjük az egyetemet

Így lehet igazán jó a tavaszi félévetek

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!