szerző:
Eduline

Már azelőtt be kell fizetnetek az őszi tanév önköltségét, ha diákhitelből szeretnétek finanszírozni a képzést? Újabb olvasói kérdésre válaszoltunk.

©

Most felvételiztem és félek, nem kerülök be államilag támogatott helyekre. Akkor viszont a diákhitel 2-t szeretném igénybe venni majd, hogy befizessem a tandíjat. De úgy tudom, azt csak októberben utalják. Akkor nekem önerőből előre be kell fizetni a tandíjat?

A szeptember 16-ig igényelt diákhitelt valóban október 15-én folyósítják - az önköltség befizetésének határideje is erre a napra vagy korábbra esik, de nem kell aggódnotok a késés miatt. A diákhitel 2 lényege ugyanis, hogy egyenesen az egyetemnek vagy főiskolának utalják el a tandíj összegét, így ha már megkötöttétek a szerződést, akkor az iskola biztos lehet benne, hogy meg fogja kapni a pénzét .

Érdemes az egyetemetek vagy főiskolátok Tanulmányi Osztályán érdeklődni ennek pontos menetéről, van, ahol kérvényt kell benyújtanotok, amiben jelzitek, hogy a diákhitel igénylése miatt csúsztok a fizetéssel. A diákhitel minden részletéről itt olvashattok.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!