szerző:
Eduline

Szeptember 17-ig adhatják le hiteligénylési kérelmüket azok a hallgatók, akik már októberben szeretnének diákhitelt kapni.

©

Ebben a félévben a diákhitel 1 igénylési határideje: 2018. szeptember 17. A következő diákhitel-folyósítás időpontja pedig 2018. október 15.

Az igénylést az egyetemek és főiskolák elektronikus tanulmányi rendszereinek hallgatói felületéről célszerű elindítani, így az adatlap helyben, a felsőoktatási intézmény tanulmányi osztályán kinyomtatható és le is adható.

A nyomtatvány kitöltésére a Diákhitel internetes hitelügyintézési felületén, a Diákhitel Direkten is lehetőség van. A diákhitellel kapcsolatos minden fontos információ, tudnivaló magyar és angol nyelven elérhető a Diákhitel Központ internetes felületén. 

CEU: az egyetem minden előírásnak megfelel, csak az aláírás hiányzik

A CEU nem privilégiumokat kér, hanem azt, hogy a kormány írja alá a megállapodást, amely biztosíthatná az egyetem budapesti működését - így reagált az intézmény a külügyminiszter szerdai nyilatkozatára. Szijjártó Péter az ATV-ben beszélt arról szerdán, hogy szerinte a CEU nem teljesíti az előírt követelményeket, és csak akkor adhatna ki továbbra is diplomát Magyarországon, ha a kormányzat speciális privilégiumokat adna neki.