szerző:
Eduline

Vigyázzatok, mert október 31-ig kell érvényesíttetni a diákigazolványokat. Ha nem szerzitek be a matricát, akkor november 1-jétől nem vásárolhattok diákjegyet. Ha mégis igénybe veszitek a kedvezményt, és elkap az ellenőr, több ezer forintos büntetést kaphattok.

©

A MÁV, a Volán járataira nappali és esti tagozatos diákigazolvánnyal féláron vásárolhattok menetjegyet, míg a lakó- vagy tartózkodási helyetek, illetve az iskola között 90 százalékos kedvezménnyel vehettek bérletet. A BKK-nál féláron vehettek havi bérletet. A levelezősök nem vásárolhatnak tanulóbérletet, viszont félárú menetjeggyel közlekedhetnek a lakóhelyük és az iskola között.

A diákjegy vagy -bérlet vásárlásához azonban érvényes diákigazolványra is szükség van. Aki érvénytelen igazolvánnyal vagy igazolással veszi igénybe a kedvezményt, annak a MÁV és BKK járatain például 8 ezer forintos pótdíjat kell fizetnie.

Október 30-án még felkereshetitek az iskola, az egyetem vagy a főiskola ügyintézőjét, aki érvényesíti a diákigazolványotokat.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!