szerző:
Eduline

Az albérletárak az egekbe szöktek és a munkapiac is telített, de nem csak emiatt lakik otthon egyre több friss diplomás. Abban, hogy a fiatalok nem képesek elköltözni, gyakran maguk a szülők is hibásak.

A Shelter legújabb kutatása szerint a tavalyi évben a brit dolgozó 20-34 évesek 20 százaléka költözött vissza a szüleihez, míg 15 százalékuk sosem költözött ki – írta Telegraph. Ezeken a képeken röhög az internet: íme 10 bizonyíték, hogy a szülőknek is van humora

Az otthon élő fiatalok 35 százaléka azt mondta, azért döntött az otthon élés mellett, mert szeretne pénzt félretenni, míg 21 százalékuk szerint szimplán túl drága az egyedül élés. Nagy hányaduk azonban akkor sem költözne el, ha a szüleik segítenék őket anyagilag.

Más kultúrákkal szemben számos szülő nyilatkozta azt, szívesen veszik, hogy otthon él a gyerekük és gondoskodhatnak róla. Japánban az a bevett szokás, hogy a gyerek 20 éves koráig élhet a szüleivel, azután meg kell tanulnia a saját lábára állni. Nyugaton viszont nincs ilyen bevett „határidő”.

„Egyre kevesebb gyerek költözik el otthonról. Ebben legtöbbször valóban az anyagi szükségszerűség a fő ok, de sokszor a szülők túl kényelmessé teszik az életet. Fizetik a számlákat, a gyerektől nem kérnek hozzájárulást, mosnak és főznek rá” - mondta a szakértő, Melissa Hood.

A Shelter felmérése azt is kimutatta, hogy bár kényelmes az életük, az otthon lakó felnőttek 65 százaléka érzi azt, hogy korlátozzák a szabadságukat. Ettől függetlenül nem érzik azt, hogy el kellene költözniük otthonról.