szerző:
Eduline

Az egyetemeken és főiskolákon kezdődik a tavaszi vizsgaidőszak, tehát már csak pár hetet kell kibírnotok a nyári lazításig. De hogyan vészeljétek át ezt az időszakot, méghozzá úgy, hogy a lehető legsikeresebben zárjátok a vizsgákat is? Íme a tökéletes időbeosztás titka.

©

A tökéletes vizsgaidőszaki időbeosztás öt lépéssel elérhető - írják a hvg.hu-n. Lássuk, mi kell ahhoz, hogy ezúttal tényleg minden úgy sikerüljön, ahogy elterveztétek.

1. Számoljatok le az önámítással

Nagyon félrevezető, amikor először felveszitek a vizsgákat, és biztosra veszitek, hogy két hét alatt le tudjátok zavarni mind a tizenkét vizsgát. Biztos, hogy lassabban fogtok haladni - kezdjétek a vizsgaidőszakot azzal, hogy megpróbáljátok reálisan kiszámolni, hány nap felkészülésre lesz szükségetek egy-egy vizsga előtt. Mit érdemes enni és inni az érettségi vagy a vizsgaidőszak alatt?

2. Ez nem tili-toli

Klasszikus csapda, hogy a pár nap múlva esedékes vizsgát inkább felveszitek egy későbbi időpontra, mint hogy gyorsan nekilássatok a tanulásnak. Rossz taktika! Mindenképp tartsátok magatokat az eredeti menetrendhez, így legalább elmondhatjátok, hogy már elkezdtetek készülni a vizsgára - és tudjuk, hogy elkezdeni a legnehezebb.

3. Ráértek arra még

Persze nem a tanulásról van szó, hanem minden másról. Most, hogy tanulni kellene, szörnyen zavaró a szobán eluralkodó rendetlenség, még az éves sütőtakarításról is úgy érzitek, most jött el az ideje, és hirtelen a szobát is jobb lenne a feng shui szerint átrendezni. Mindenki tudja, hogy ez csak kifogás, ne hagyjátok magatokat. Tíz tipp a vizsgastressz leküzdésére.

4. Találjátok meg a motivációtokat

A magasabb fizetés még túl távoli ahhoz, hogy meggyőzzön titeket arról, hogy tényleg fontos az az analitikai kémiavizsga, amellyel már két éve birkóztok. Keressetek valami közelebbi motivációt, vezessetek be önjutalmazási rendszert, vagy csak tegyetek be egy hatásos lejátszási listát:

5. Kezdjetek el tanulni. Igen, most!

Hét jel, hogy túl sok kávét ittatok tanulás közben

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!