szerző:
Eduline

Későn kaptok észbe, és a vizsgaidőszak kellős közepén mentek el könyvtárba (persze hiába), időnként hagyjátok magatokat elcsábítani a szerdai egyetemi buliba, átgondolatlanul rakjátok össze a vizsganaptárt - íme, nyolc hiba, amit minden egyetemista és főiskolás elkövet a vizsgaidőszakban.

©

Azt hiszitek, hogy egy éjszaka alatt lehetséges bemagolni egy 600 oldalas könyvet. Pedig nem. Így lehet elszúrni a vizsgaidőszakot: öt tiltott dolog.

Későn érkeztek a könyvtárba. Jobb esetben "csak" a szabad szék a hiánycikk, rosszabb esetben a könyv is.

Időnként hagyjátok magatokat elcsábítani a szerdai buliba, pedig a vizsgaidőszak után is lesznek még kocsmák, és a kedvenc slágeretek sem fog kimenni a divatból.

A nagy hajrában túl sok kávét nyomtok be, így folyamatosan a mosdóba rohangáltok (de csak addig, ameddig a túl sok koffein teljesen ki nem üt titeket). Ezért nem szabad túl sok kávét inni tanulás közben.

Nincsen B-tervetek arra az esetre, ha nem mennétek át elsőre, így a többi vizsga közé zsúfoljátok be az UV-t, ami miatt egy másik vizsgára nem tudtok tanulni.

Csak egy jegyzetet szeretnétek elkérni a szaktársaitoktól a Facebookon, végül - nyolc vicces videó és harminchét Coelho-idézet után - azt veszitek észre, hogy már két órája a gép előtt ültök.

Kimegy a fejetekből az evés, vagy legalábbis elfelejtitek, hogy megfelelő tápanyagokat kellene bevinnetek. Segítünk: a chips és az energiaital nem az.

A vizsga előtti éjszakán hajnalig tanultok ahelyett, hogy kialudnátok magatokat. Hétkor persze elnyom az álom, és lekésitek a vizsgát - nem éri meg.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!