szerző:
Eduline

Világszerte gyors elhelyezkedési lehetőséget és kiemelkedő fizetést ígér az informatikai végzettség.

Világszerte gyors elhelyezkedési lehetőséget és kiemelkedő fizetést ígér az informatikai végzettség. A gazdasági és üzleti képzésekhez hasonlóan az informatikai szakok versenyéből is az egyesült államokbeli egyetemek kerültek ki győztesen a legfrissebb, 2011-es ARWU-rangsorban.

A Stanford University nyújtja a világ legjobb informatikai képzését
©

A sanghaji lista első kilenc helyét kivétel nélkül amerikai intézmények szerezték meg, élükön a Stanforddal. A dobogón ezen kívül a Massachusetts Institute of Technology és a University of California szerepel. Míg a Harvard a gazdasági egyetemek mezőnyében az első helyet szerezte meg, informatikai képzései ezúttal valamivel gyengébbnek bizonyultak, és csak az 5. helyet sikerült megszereznie.

A top tizenötbe három nem amerikai egyetem került be: a kanadai University of Toronto (10. hely), valamint az izraeli Weizmann Institute of Science (11. hely) és Technion-Israel Institute of Technology (15. hely). A brit egyetemek közül az Oxford szerepelt a legjobban, de még így is csak a 19. helyen áll.

Az ARWU-rangsort 2003 óta minden évben összeállítja a sanghaji Jiao Tong University. A szakemberek százpontos rendszerben értékelik az oktatók és az egykori hallgatók szakmai elismertségét, a publikációk számát és idézési gyakoriságát. A listáról bővebben itt olvashatsz.