szerző:
Eduline

Unatkoztok, de üres a pénztárcátok? Összegyűjtöttünk öt ingyenes programot, amit nem hagyhattok ki idén tavasszal.

Kezdjétek a hétfőt hajózással!

A reggeli buszozást ritkán szoktuk élvezni, a metróról pedig már ne is beszéljünk... Mennyivel stílusosabb lenne, ha sokkal szórakoztatóbb eszközzel telne az utazás – például hajóval. Idén tavasszal akár végigutazhatjátok hajóval a Duna budapesti szakaszát, ráadásul BKK bérlettel nem is kell fizetni érte. Vegyetek egy kávét, üljetek ki a hajó teraszára, és élvezzétek a kilátást… Higgyétek el, felejthetetlen napkezdés lesz!

©

Öt nap alatt öt ország konyhája

Ha már meguntátok a szokásos menüt, ideje élményt csinálni az ebédből! Az elmúlt évek gasztroforradalmának köszönhetően már rengeteg olasz, kínai, görög, török, mexikói recept közül lehet válogatni, úgyhogy vegyétek elő a fakanalat, és lássatok hozzá! Dobjatok össze előző este egy kis finomságot, és üljetek ki egy közeli folyópartra. Így a városhatár elhagyása nélkül is úgy érezhetitekk magatokat, mint ha egy mediterrán ország vízpartján lógatnátok a lábatokat.

Legyetek turisták a saját városotokban!

Nap mint nap végigmentek a város nevezetességei mellett, és oda sem néztek – mégis, ha elutaztok valahova, egyből szorgos turistává váltok? Nem muszáj órákat utazni és vagyonokat kifizetni új élményekért, hiszen nem csak akkor érdemes a saját városotokban kirándulni, ha a külföldi barátaitokat látjátok vendégül. Mikor sétáltatok át utoljára egy hídon, csak hogy gyönyörködjetek a panorámában? Kapjatok fel egy hátizsákot, és ismerjétek meg a várost! Utazáshoz választhatjátok a hajót, így izgalmasan tehetitek meg az egyes érdekességek közti távolságokat.

Fesztiválozzatok tavasszal!

Ha fesztivál, akkor a nyárra és a pénzszórásra gondolunk – pedig lehet ezt másképp is. Egy tipp: a Dunai Regatta a „fesztiválszezon nulladik napjaként”  május elején elhozza a nyarat (vagy legalábbis a hangulatát), így utána újult erővel indulhattok harcba a vizsgaidőszakkal. Sárkányhajó, sportversenyek és a kedvenc magyar együttesek a Műegyetem rakparton – ráadásul belépőre sem kell költeni.

Panorámakép a legmagasabb pontról

Tudjátok, hol van a városotok legmagasabb része? Nem kell messze menni egy-egy jó fotóért. Elég elővenni egy kényelmes cipőt az egyik kellemes tavaszi délutánon, lecserélni a szobabiciklit gurulóra, és feltekerni a város legmagasabb pontjára.