szerző:
Eduline

Online zaklathatta egyik hallgatóját az Massachusetts Institute of Technology (MIT) nyugdíjba vonult professzora.

©

A népszerű fizikaprofesszor, a 78 éves Walter Lewin már 2008-ban nyugdíjba vonult, de még tavaly is tartott online kurzusokat az MIT e-learning felületén, az MITx-en. Miután bebizonyosodott, hogy az oktató online zaklatta a kurzusára feliratkozó egyik hallgatót, az MIT eltávolította a napi tízezer nézőt vonzó tananyagot a saját oldaláról és az edX online egyetemi kurzusokat kínáló felületéről is - számolt be a Gawker.

A tananyag eltávolításától azt remélik, megelőzhetik, hogy a tanár további hallgatókkal lépjen kapcsolatba. "Oktatóként a legfőbb kötelességünk, hogy kiérdemeljük a hallgatók bizalmát" - nyilatkozta L. Rafael Reif, az MIT rektora. Hangsúlyozta, hogy gondoskodnak a biztonságos és tiszteletteljes közegről, akár egyetemi órákról, akár online kurzusokról van szó.

Az eset rávilágít arra, hogy az egyre szaporodó online egyetemi kurzusok miatt ideje lenne online viselkedési kódexet alkotni. Toni K. Troop, a szexuális és családon belüli erőszak ellen küzdő massachusettsi Jane Doe Inc. kommunikációs igazgatója azt tanácsolja, hogy az intézmények foglalják össze, milyen online viselkedés számít elfogadhatatlannak. Cyberbullying: minden harmadik diákot zaklatnak ismerősei.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!