szerző:
Eduline

Területfejlesztési megállapodást kötött négy felsőoktatási intézmény.

©

Területfejlesztési megállapodást kötött négy felsőoktatási intézmény. A Felsőoktatási Intézmények és Szakértők Térségfejlesztő Konzorciumának (FISZTK) megalapításáról szóló megállapodást Szabó Péter, a Kodolányi János Főiskola rektora, András István, a Dunaújvárosi Főiskola rektora, Mélykúti Gábor, a Nyugat-magyarországi Egyetem székesfehérvári Geoinformatikai Karának dékánja és Györök György, az Óbudai Egyetem Alba Regia Egyetemi Központjának főigazgatója írta alá csütörtökön - áll a Kodolányi János Főiskola közleményében.

A felsőoktatási intézmények vezetői elmondták: intézményük profiljának megfelelően veszik ki részüket a feladatokból, így a konzorcium többek között a társadalomtudományi, a közgazdasági és a műszaki tudományok területén nyújthat segítséget a  területfejlesztésben és a kohéziós felzárkóztatásban.

A felsőoktatási intézmények szakértői, szaktanácsadói tevékenységgel, projektek vezetésével és partnerségek formájában kívánnak részt venni többek között Fejér megye, a megyei jogú városok és várostérségek, a Közép-Duna-mente és a Fejér megyéhez kapcsolódó egyéb térségek fejlesztésében.

A FISZTK külső megrendelői megkeresésre más hazai és nemzetközi területfejlesztésbe is bekapcsolódhat, közreműködhet például fejlesztési koncepciók, programok, stratégiák, projektek kidolgozásában, lebonyolításában, értékelésében és a kapcsolódó monitoring tevékenységben.

A konzorciumi megállapodás fontos célja, hogy a felsőoktatási intézményekben meglévő tudást és szellemi értéket kamatoztassák a hazai területfejlesztésben és a kohéziós felzárkóztatásban - mondta Hervainé Szabó Gyöngyvér, a Kodolányi János Főiskola fejlesztési- és minőségirányítási rektorhelyettese.