szerző:
Eduline

A jobb minőségű oktatás és az elhelyezkedési lehetőségek miatt választanak nagy-britanniai egyetemet a magyar diákok a Milestone Intézet friss felmérése szerint.

A külföldi továbbtanulással foglalkozó Milestone Intézet múlt héten hozta nyilvánosságra legújabb felmérésének eredményeit: brit topegyetemeken tanuló magyar diákokat kérdeztek meg. Arra a kérdésre, hogy miért választottak brit egyetemet, 89,7 százalékuk említette az oktatás minőségét, 78,4 százalékuk a jobb munkalehetőségeket, de kétharmadukat vonzotta a kalandvágy, a nyelvgyakorlás és a diákközpontú oktatási rendszer is. Barátaik miatt kevesen vágnának bele a külföldi tanulásba: csupán 19 százalékuk mondta, hogy azért ment ki, mert a barátok is az adott egyetemen tanulnak.

Jók a tapasztalatok

A megkérdezett 116 diák közül csak ketten mondták azt, hogy nem ajánlanák másnak a kiválasztott külföldi egyetemet, és csak egy diák nem elégedett az oktatás színvonalával. Nagy többségük a társasági életben is megtalálta számítását. Azt is megkérdezték, mi a véleményük az egyetemi szolgáltatásokról - mint például a tanulmányi osztály, az egyetemi adatbázisok vagy az edzőtermek és uszodák -, és erre is pozitív visszajelzések érkeztek.

©

A kiutazó diákok fele tartott attól, hogy nyelvi vagy tanulmányi problémái lesznek, ehhez képest alig negyedüknek vannak ilyen gondjai. A beilleszkedéstől is jobban tartottak, mint amennyire kellett volna.

Kevesen jönnének haza a diploma megszerzése után: a tavalyi felmérésről itt olvashattok.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!