szerző:
Eduline

Egy személlyel szemben követtem el sérelmet, és tőle már nagyon régen bocsánatot kértem – mondta a Magyar Nemzetnek Mikonya György, az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) Tanító- és Óvóképző Karának napokban elbocsátott dékánja.

©

A lapnak azt mondta, a vizsgálat során rendesen leírta, hogy mi történt, de „ami mögötte beindult, ez a lincshangulat, ezt szenvedem. Látom, hogy mindenféle dolgok előkerülnek, de ezekhez nincs semmi közöm” – hangsúlyozta.

„Az én lelkiismeretem viszonylag tiszta. Vétkes vagyok, ezt elismertem, elnézést is kértem, mással pedig nincs vétkem" - tette hozzá. Arra a kérdésre, hogy ez a vétek pontosan mi volt, az ELTE közleményét ajánlotta a Magyar Nemzet újságírójának figyelmébe, majd további kérdésére, hogy ez a cselekmény szexuális zaklatás volt-e, úgy felelt: a „zaklatás” szót sem teljesen érti, hogy mire mondják. Hangsúlyozta azt is, hogy a vallomásában tényszerűen le van írva, mi történt.

Mikonya egyébként nem tudja, hogy mihez fog kezdeni, „a feladataim megszakadtak, nem tudtam a másnapi óráimat megtartani, a pályámat ez megtöri véglegesen. Ilyen médiaözön mellett nem valószínű, hogy újra el tudok helyezkedni”.

Kirúgták az ELTE TÓK dékánját, súlyos az ügy

A dékán visszaél a hatalmával - erről tett bejelentést az egyetemen az ELTE Tanító- és Óvóképző Kar Dékáni Hivatalának egyik munkatársa, vagyis Mikonya György beosztottja. A hvg.hu azt írja, az intézmény lefolytatta az adott esetben az etikai vizsgálatot, információik szerint Mikonya szexuálisan zaklatta, ágynak lökte, tapogatta és nyalogatta beosztottjait, miközben hatalmával élve folyamatosan sakkban tartotta őket.