szerző:
Eduline

Beleszámítanak-e a közszolgálati ösztöndíjjal folytatott tanulmányok az állami ösztöndíjas félévekbe? Ezt a kérdést kivételesen nem e-mailben vagy kommentben kaptuk, olvasónk a HVG Állásbörzén, az eduline-standnál tette fel kérdését.

Ezt a kérdést kaptuk a HVG Állásbörzén

Az állami, illetve a közszolgálati ösztöndíj, amelyet a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) hallgatói kaphatnak, független egymástól: ha a közszolgálati egyetemen elvégzel egy alap- és egy mesterképzést, még mindig tizenkét féléven keresztül tanulhatsz állami ösztöndíjasként más intézményben. Ez visszafelé is működik: akkor is kaphatsz közszolgálati ösztöndíjat a teljes képzési időre, ha már nincs államilag támogatott féléved.

Ha egyszerrre jársz a Nemzeti Közszolgálati Egyetemre közszolgálati ösztöndíjasként, illetve egy másik egyetemre vagy főiskolára állami ösztöndíjasként, mindkét helyen tizenkét félévig tanulhatsz ingyen. Az állami ösztöndíjhoz hasonlóan közszolgálati ösztöndíjat alapképzésben a képzési időnél maximum két félévvel hosszabb ideig, mesterképzés esetén egy félévvel hosszabb ideig kaphatsz.