szerző:
Eduline

Szülői támogatás, diákhitel ide vagy oda, némi zsebpénzre minden egyetemistának szüksége van.

Szülői támogatás, diákhitel ide vagy oda, némi zsebpénzre minden egyetemistának szüksége van. Az amerikai Her Campus összegyűjtötte a legjobban fizetett egyetemi diákmunkákat.

1. Magántanár

Átlagos órabér: 20-40 dollár (4–8 ezer forint)

Általános iskolásoknak és gimnazistáknak a legtöbb hallgató könnyedén tud matematika- vagy angolórákat adni: így azzal foglalkozhatsz, amit szeretsz, és még pénzt is keresel.

2. Technikus

Átlagos órabér: 25 dollár (5 ezer forint)

Ha értesz a számítógépekhez, érdemes technikusnak jelentkezned az egyetemen - írja a Her Campus. A munka előnye, hogy rugalmas időbeosztásban dolgozhatsz, és a fizetés sem rossz: az egyesült államokbeli egyetemeken átlagosan 5 ezer forintnak megfelelő összeget lehet keresni vele óránként.

©

3. Fitneszedző

Átlagos órabér: 20 dollár (4 ezer forint)

Ha gyakran látogatod a fitnesztermeket, esetleg edzői tapasztalatod is van, akár fizetős aerobikórákat is tarthatsz az egyetemen - persze ehhez külön engedélyt kell kérned.

4. Pénzügyi tanácsadó

Átlagos órabér: 18 dollár (3600 forint)

Csaknem minden egyetemen van pénzügyi tanácsadás, ezt a szolgáltatást többnyire diákok végzik. Ha érdekelnek a banki ügyek, és szeretnél segíteni a diákhitellel, az ösztöndíjjal kapcsolatos kérdésekben, jelentkezz pénzügyi tanácsadónak – a pozíció később az önéletrajzodban is jól mutat majd.

5. Adminisztrátor

Átlagos órabér: 12-20 dollár (2–4 ezer forint)

Sok egyetemi tanárnak gondot okoz az órákkal és a diákokkal kapcsolatos papírmunka, számukra megváltás lehet egy segítőkész hallgató. Külföldön nem ritka, hogy a professzorok adminisztrátorokat alkalmaznak, akik figyelmeztetik őket a fontos dátumokra, és kezelik az adatokat – egy kis zsebpénzért nem is annyira megerőltető munka. Arról, hogy hogyan szerezhetsz még hasznos munkatapasztalatot az egyetem alatt, bővebben itt olvashatsz.