szerző:
Eduline

Egy különleges Budapest-kalauzt, egy bestsellert, egy lélektani thrillert és egy olyan könyvet ajánlunk nektek a friss Libri-sikerlistáról, amelynek minden ember polcán ott a helye.

Tittel Kinga: Mesélő Budapest - Térképek, rejtélyek, fotók

Egy szuper könyv azoknak, akik szívesen felfedeznék Budapestet - akár a fővárosban élnek, akár nem. Olyan kérdésekre kaphattok választ, mint például arra, hogy miért kerülte messziről Ferenc József a budapesti Operát? Mit rejt a Várhegy gyomra? Miért van hét tornya a Halászbástyának?

A magyar helyesírás szabályai - Új magyar helyesírás - 12. kiadás

Tudjuk, szokatlan választás. De annyian kitöltöttétek néhány hónappal ezelőtt az új helyesírási szabályok ismeretét ellenőrző tesztünket (és annyian rontottátok el), hogy nem rossz ötlet beszerezni otthonra egy példányt. Az új szabályzat egyébként a Libri sikerlistájának harmadik helyén áll.

©
Megtaláljátok a helyesírási szabályokat példákkal, a szótárban pedig gyorsan kikereshetitek a problémás szavakat. A szerkesztők külön felhívják a figyelmet a 11. és a 12. kiadás közötti különbségekre, a változásokra, és persze számos példát is találtok

J. K. Rowling - Jack Thorne - John Tiffany: Harry Potter és az elátkozott gyermek (első és második rész)

Azoknak, akik rajongtak Harry Potterért. "Harry Potter élete sosem volt könnyű - és most sem az, amikor a Mágiaügyi Minisztérium túlhajszolt dolgozójaként, férjként és három iskoláskorú gyermek apjaként kell helyt állnia. Miközben Harry a múlttal viaskodik, ami nem hagyja magát eltemetni, legkisebb fiának, Albusnak meg kell küzdenie a reá nehezedő családi örökséggel. A múlt és a jelen vészjósló összeolvadása azzal a ténnyel szembesíti apát és fiát, hogy a sötétség néha egészen váratlan helyekről támad" - olvasható a fülszövegben.

Paula Hawkins: A lány a vonaton

Egy lélektani thriller - amely harmincnégy országban jelent meg, sok helyen azonnal a sikerlisták élére került. Rachel ingázó, minden reggel felszáll ugyanarra a vonatra. Minden alkalommal várakozni szoktak ugyanannál a fénysorompónál, ahonnan egy sor hátsó udvarra nyílik rálátás. Már-már kezdi úgy érezni, hogy ismeri az egyik ház lakóit. A pár - akit Rachel el is nevez Jessnek és Jasonnek - élete tökéletesnek tűnik. Egyik nap aztán Rachel lát valami megdöbbentőt. Aki szereti a műfajt, élvezni fogja - még akkor is, ha látta a könyvből forgatott filmet, a regény ugyanis - állítják a rajongók világszerte - sokkal, de sokkal jobb.