szerző:
Eduline

Az ELTE Állam- és Jogtudományi Karának hallgatói önkormányzatának gúnyos alternatívájaként jött létre a Belus Szövetség, amely cenzúrát és a személyi kultusz kiépítését ígéri a hallgatóknak.

©

A Magyar Kétfarkú Kutya Párt nyomdokait próbálja követni az ELTE-én megalakult Belus Szövetség - Szövetség a jólétemért. Az egyetemi viccpártnak szánt kezdeményezés örök életet nem ígér, de felajánlja, hogy győzelme esetén minden hallgató új elnevezéssel "alatvaló" lesz, akik az "egyetem első polgárát", vagyis a hök-elnököt követhetik - írja az Átlátszó Oktatás.

A pártom ideológiája: Korruptív, ennek lényege, hogy minden ellopható és amit el lehet lopni azt el is lopjuk.

Jelszavam: Le a populizmussal, éljen a HÖK elit!!!

- szól az egyszemélyes párt, Beluscsák Dávid felhívása. A BSz egyúttal görbe tükröt tart a jelenlegi hallgatói önkormányzati rendszernek: minden dokumentumot három évre titkosítana, azonban 2 év után meg is semmisítenék azokat, elvégre kell a hely az új dokumentumoknak. A lehetetlen ígéretektől sem állnak távol, győzelme esetén megszüntetné a bukás intézményét.

Az egyetemen zajló hök-választás meglepően ritka helyzetet eredményezett, de nem a Belus Szövetség miatt, hanem az eddigiektől eltérően megkezdődött egy pártosodás. A jelenlegi hököt adó Szövetség a Hallgatókért csoporttal szemben indul az Új Hök Mozgalom is. Utóbbiak egy átláthatóbban működő, kívülről megújult hököt látnának szívesen. A SzöHa ez kapcsán még egy nyilvános vitaestben is partner volt, hogy ott győzze meg a hallgatókat, hogy rájuk adják le ismét a voksaikat.