szerző:
Eduline

Különös pályázatot írt ki a világ egyik legnagyobb presztízzsel rendelkező egyeteme: legózásban, vagy legalábbis játékos tanulásban jártas professzort keresnek.

©

Miután a Lego Alapítvány 4 millió fontot, azaz több mint 1 milliárd és 787 millió forintot adományozott a Cambridge-i Egyetemnek, a pedagógiai karon egy új részleget hoznak létre az oktatásban, fejlesztésben és tanulásban alkalmazott játékos módszerek kutatására - ezt vezetheti majd a szerencsés "Lego professzor". Ehhez olyan pályázókat várnak, akik már bizonyítottak hasonló területen és már a következő tanévben csatlakoznak az egyetemen zajló munkához - írja a Telegraph.

A Lego Alapítvány - mely 25 százalékban a dán játékgyártó, a Lego tulajdona - azt szeretné ezzel elérni, hogy a játék, a játszás előnyeinek mélyebb megértésével, és ezek népszerűsétésével jobbá tegyék a gyerekek életét és erősebbé a közösségek összetartását. "Egy olyan jövőt építene, ahol a játékos tanulással lehetővé teszi a gyerekeknek, hogy kreatívak, érdeklődőek legyenek, és egész életükben tanuljanak" - fogalmaztak a pályázati kiírásban.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!