szerző:
Eduline

Három diák, aki megelégelte a hagyományos és drága lakhatási megoldásokat, és nem bánta meg.

©

Hajót vett, és spórolt vele

Joe Pearce egy jachtot vett, így spórol az albérleten egyetemi tanulmányai alatt. A walesi fiatalember egy 42 éves hajót szerzett magának a neten mindössze 800 fontért.

Joe azt mondja, miután szakított barátnőjével, egyedül kellett volna lakást bérelnie, ami havi 400 fontba került volna. Így azonban két havi lakbérből hosszú távon megoldott a lakhatása, raádásul a kikötő bérleti díja csak napi egy font. Ráadásul a nappalijából pecázhat.

A vonat is lehet lakás

Leonie Müller a lakhatását egyetlen vonatbérlettel oldotta meg. A német lány minden hónapban vált egy 380 eurós vonatbérletet, ami korlátlan hozzáférést biztosít Németország összes belföldi járatára. Amíg albérletben lakott, Müller 450 eurót volt kénytelen fizetni a lakásért.

Müller persze néha csak, és a barátjánál alszik, de sokszor töltötte már az éjszakát hálókocsikban is.

Titkolta, hogy egy furgonban él az egyetem mellett

Ken Ilgunas csak a diplomaszerzés után dicsekedett - bár akkor egyenesen a New York Times-ban - azzal, hogy nem egy hagyományos albérletben vagy koliban él. Ken egy lerobbant furgont vett 1500 dollárért, és ebben élt, míg a Duke-ra járt.

Ken az alapképzés alatt felélte minden hitelkeretét, ám a Duke-tól kapott mesterképzési ajánlatot nem tudta visszautasítani. Egy háromfős kollégiumi szoba 5500 dollárba került volna évente, ezt azonban már nem tudta kifizetni. A srác az egyetem közelében "parkolt", ezért folyamatosan attól félt, valaki meglátja a suliból, és fogalma sem volt, hogyan reagálna az egyetem.