szerző:
Eduline

Adminisztrációs baki miatt nem jelentkezhetnek amerikai hallgatók a London Metropolitan Universityre a következő...

London Metropolitan University
©

Adminisztrációs baki miatt nem jelentkezhetnek amerikai hallgatók a London Metropolitan Universityre a következő tanévben. Az egyetem több alkalommal "elfelejtette" jelezni a belügyminisztériumnak, ha a beiratkozott külföldi diákok mégsem kezdték meg a tanulmányaikat – írja a The Telegraph.

Az egyetemen 22 ezren tanulnak, a diákok körülbelül fele érkezett más országokból. A minisztérium szerint az intézmény nem tárolta megfelelően az unión kívül élő hallgatók adatait.

Nagy-Britanniában tavaly szigorítottak az adminisztrációs követelményeken, mert sok álhallgató bukott le: diákvízumot kaptak, hogy elkezdhessék a tanulmányaikat, ám ahelyett, hogy bejártak volna az egyetemre, egyszerűen nyomuk veszett az országban.

A London Metropolitan Universitynek ez azért különösen nagy büntetés, mert Nagy-Britanniában jelenleg harc folyik a külföldi hallgatókért. A háromszorosára emelkedő tandíj miatt megcsappant a diákok száma, így az egyetemek a más országokból érkező hallgatók által fizetett összegekből akarják pótolni a kiesést. Mennyit profitálnak a hazai egyetemek a külföldi hallgatókból? Összefoglalónkat itt olvashatod.