szerző:
Eduline

Tizenegy dél-koreai felsőoktatási intézménybe egyáltalán nem jelentkezhetnek külföldi diákok, így döntött az oktatási...

A dél-koreai Soongsil University: nem fogadhatnak külföldi hallgatókat
©

Tizenegy dél-koreai felsőoktatási intézménybe egyáltalán nem jelentkezhetnek külföldi diákok, így döntött az oktatási minisztérium. Összesen harminchat egyetem került feketelistára, mert csaltak a külföldi hallgatók felvételijénél – írja a University World News.

A minisztérium szerint több egyetemen nem voltak rendben a külföldi hallgatók papírjai, és a diákok nem kaptak megfelelő színvonalú oktatást. Ezzel beigazolódtak azok a híresztelések, amelyek szerint több dél-koreai egyetem semmit nem kínál a befizetett tandíjért cserébe.

A vizsgálat eredménye szerint több külföldi hallgató csalással került be különböző dél-koreai egyetemekre, és az is előfordult, hogy az intézmény segítette hamis vízumhoz a diákokat.

A minisztérium adatai szerint 2010-ben 84 ezer külföldi hallgató tanult Dél-Koreában – négyszer annyi, mint 2006-ban. A diákok 70 százaléka kínai, de sokan érkeztek Japánból, Mongóliából és Vietnamból is. Több tucat amerikai egyetemre jutottak be csalással külföldi hallgatók – összefoglalónkat itt olvashatod.