szerző:
Eduline

Oxford, Leuven és Krakkó mellett egy magyar város is felkerült Európa legjobb egyetemvárosainak top 10-es listájára. Eláruljuk: nem Budapest.

Az egyetemvárosokat nem csak az egyetemek miatt érdemes felkeresni, ezért a Condé Nast Traveler összeállította Európa tíz leggyönyörűbb egyetemvárosainak listáját, na meg azt, hogy mit nem szabad kihagyni, ha ott jártok.

Oxford, Anglia

Megnézhetitek Nagy-Britannia legrégebbi botanikuskertjét, és piknikezhettek a körülbelül harminchektáros University Parksban is.

Heidelberg, Németország

A reneszánsz korból való Heidelberger Schlosst és az óvárosban található Hauptstrassét nem szabad kihagynotok, utóbbi Németország egyik leghosszabb bevásárlóutcája.

©

Krakkó, Lengyelország

A legenda szerint Krakkó városa egy sárkánybarlang fölé épült, és ezt a történetet szeretik is a helyiek és a turisták. A barlang és a sárkányszobor mellett az 1364-ben alapított Jagelló Egyetemet és a világörökség részének nyilvánított óvárost is meg kell néznetek.

©

Leuven, Belgium

A Leuveni Katolikus Egyetem városában aligha fordulhattok meg úgy, hogy ne próbálnátok ki a belga söröket. A város nem csak a Stella Artois hazája, de a világ egyik legnagyobb sörgyártójának a székhelye is.

©

Montpellier, Franciaország

A város egyetemét 1289-ben alapították, amely mára már a világ legrégebbi orvosi egyeteme. A dél-franciaországi fekvésű Montpellier főterén a kávéházakat, a közelben pedig a tengerpartot érdemes megnézni.

©

Salamanca, Spanyolország

Ha a portugál határ melletti városban jártok, a legrégebbi spanyol egyetemet, valamint a mór, gótikus és reneszánsz építészettel büszkélkedő, amúgy a világörökség részének nyilvánított belváros megtekintését vegyétek fel a bakancslistátokra.

©

Uppsala, Svédország

Stockholmtól körülbelül 80 kilométerrel északra található Uppsala, Svédország oktatási és vallási "fővárosa". Nemcsak a legrégebbi svéd egyetem található itt, hanem az ország legnagyobb temploma és egy tizenhatodik századi kastély is.

©

Szeged

Magyarország negyedik legnagyobb városáról az egyetem mellett a Szegedi Szabadtéri Játékokat, az ország fürdőkultúráját, az éttermeket és vele együtt a paprikát, a halászlét és a Pick-szalámit emelték ki a cikk írói.

©

St. Andrews, Skócia

A város egyeteme ma már nem csak arról híres, hogy ez Skócia legrégebbi felsőoktatási intézménye, hanem arról is, hogy itt ismerkedett meg Vilmos herceg és Katalin.

©

Bologna, Olaszország

A világ legrégebbi egyetemét 1088-ban alapították, és többek közt Dante Alighieri is ide járt, de azt sem szabad elfelejteni, hogy a város Olaszország egyik legnagyobb kulináris központja, köszönhetően a tortellininek és a bolognai spagettinek.

©

Fotók: ilyen iskolákban tanulnak a milliomosok gyerekei.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!