szerző:
Eduline

Eddig közel 8300-an léptek be a Diplomamentő programba, de csak körülbelül 400 embernek sikerült nyelvvizsgát tennie – írta a Pénzcentrum. A képzés ingyenes, annak azonban, aki önhibájából nem fejezi be vagy nem tudja határidőre letenni a nyelvvizsgát, fizetnie kell.

©

Tavaly indult a Diplomamentő program, melynek kertében megfelelő nyelvtudással ingyenes nyelvtanfolyam segítségével szerezhető meg a nyelvvizsga. Egyelőre majdnem 400-an mentettek - mondta el a Pénzcentrum érdeklődésére Pákozdi Szabolcs, a Diplomamentő programért felelős Országos Foglalkoztatási Közhasznú Nonprofit Kft. (OFA) ügyvezető igazgatója.

A tavalyi év tapasztalatai alapján idén már csak 240, illetve 360 órás tanfolyamra lehet jelentkezni. Tavaly kisebb óraszámmal is indultak tanfolyamok, de az előzetes nyelvtudásszintekhez nem volt elegendő a meghirdetett óraszám. Minden, amit a Diplomamentő programról tudni kell, itt megtalálható.

A képzés teljes költségét az OFA állja. Ha regisztrált álláskeresők vagytok, akkor az első nyelvvizsgátok díját is. Legkésőbb 2016. december 31-ig kell a nyelvvizsgát letenni azoknak, akik a márciustól induló képzéseken vesznek részt. A regisztrált álláskereső a képzés helye és a lakhelye között 90 százalékos utazási kedvezményt vehet igénybe helyközi utazási támogatásként. Nem árt tudni, hogy aki nem fejezi be a képzést önhibájából, annak ki kell azt fizetnie az OFA-nak. Ha pedig végigcsinálja a tanfolyamot, de nem tudja letenni a nyelvvizsgát, annak a képzés díjának a felét kell visszafizetnie.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!