szerző:
Eduline

Nagy meglepetést okozott a Times Higher Education legfrissebb, orvosi képzéseket összehasonlító rangsora: az Oxford...

Nagy meglepetést okozott a Times Higher Education legfrissebb, orvosi képzéseket összehasonlító rangsora: az Oxford a negyedik helyről egy év alatt a dobogó legfelső fokáig került, megfosztva ezzel a Harvardot a világ legjobb orvosi egyeteme címtől. A top ötvenbe bekerülő egyetemek hallgatói gyors elhelyezkedésre és biztos karrierre számíthatnak.

Az Oxfordé a világ legjobb orvosi képzése
©

A 2011/2012-es rangsor harmadik és negyedik helyén szintén két brit intézmény, az Imperial College London és a Cambridge áll, míg az ötödik helyet az egyesült államokbeli Johns Hopkins University szerezte meg.

A top tízben a Yale és a Stanford is helyet kapott. A legjobb 50 orvosi egyetem közül huszonöt amerikai, nyolc brit és három ázsiai – a tokiói, a hongkongi és a szingapúri állami egyetem – szerepel.

A világ 10 legjobb orvosi egyeteme
©

A Times Higher Education rangsorát minden évben ötven, az egyes régiók egyetemeit jól ismerő szakember véleménye alapján állítják össze, akik az értékeléskor többek között az intézmények tudományos tevékenységét, az oktatási-tanulmányi teljesítményt, az innovációs eredményeket és a nemzetközi vonzerőt pontozzák. Idén először nem a Harvard végzett a 200-as világranglista élén – az összesített listáról itt olvashatsz.