szerző:
Eduline

26 éves kor alatt az időszaki kiállításokat 50 százalékos kedvezménnyel nézhetitek meg, az állandó kiállításokat pedig a hónap egy kijelölt, hétvégi napján teljesen ingyen látogathatjátok. Összeszedtük, melyik múzeumba mehettek ingyen, és mikor.

Toulouse-Lautrec világa a Szépművészeti Múzeumban: féláron nézhettétek meg
©

Minden hónap első vasárnapján a Magyar Természettudományi Múzeum és a Néprajzi Múzeum állandó kiállításait látogathatjátok ingyen. Az érdi Magyar Földrajzi Múzeum a hónap első hétvégéjén, tehát szombaton és vasárnap is ingyenes napot tart.

A Magyar Nemzeti Galériába, az Iparművészeti Múzeumba, a Szépművészeti Múzeumba és a Magyar Nemzeti Múzeumba minden harmadik szombaton mehettek be ingyen, a Budapesti Történeti Múzeumba és a Petőfi Irodalmi Múzeumba minden hónap utolsó szombatján, a Ludwig Múzeumba, a Hadtörténeti Múzeumba és a Közlekedési Múzeumba pedig a hónap utolsó vasárnapján.

Vidéken is több helyen élnek ezek a kedvezmények, a hónap első vasárnapján például ingyen látogathatjátok a pécsi Janus Pannonius Múzeum állandó kiállításait (köztük a Vasarely-, a Csontváry- vagy a Zsolnay-kiállítást), a hónap utolsó szombatján pedig a szegedi Móra Ferenc Múzeum kiállításaira mehettek be ingyen.

Ezeken a napokon a 18 évesnél fiatalabb látogatók kísérői is ingyen mehetnek be (kísérőnek csak közeli hozzátartozó minősülhet, és legfeljebb ketten vehetik igénybe a kedvezményt), ráadásul a kedvezmény érvényes az Európai Gazdasági Térség minden állampolgárára, tehát 26 évesnél fiatalabb külföldi ismerőseiteknek is olcsóbban, vagy akár ingyen mutathatjátok meg ezeket a múzeumokat.

Campus life - evés-ivás, buli, könyv, kultúra kevés pénzből

Hol lehet 600 forintért ebédelni? A Corvinus-ELTE BTK-ELTE ÁJK háromszögben jártunk, első cikkünket itt, a másodikat itt olvashatjátok el. A BME és az ELTE lágymányosi campusához közeli olcsó éttermekről, menzákról itt olvashattok, az Óbudai Egyetem VIII. kerületi campusa körül található étkezdékről itt, az Üllői úti kínálatról pedig itt találtok infókat.

Arról, hogy hogyan spórolhattok a tankönyveken, itt olvashattok. A 400-500 forintos színházjegyek titkát ebben a cikkünkben árultuk el, azt a témát pedig, hogy megéri-e bringával járni a budapesti egyetemekre, itt boncolgattuk.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!