szerző:
MTI

Egészségi állapota nem tette lehetővé Stephen Hawking számára, hogy részt vegyen a hetvenedik születésnapja alkalmából...

Egészségi állapota nem tette lehetővé Stephen Hawking számára, hogy részt vegyen a hetvenedik születésnapja alkalmából a tiszteletére rendezett vasárnapi konferencián a Cambridge-i Egyetemen.

A világhírű brit asztrofizikus vasárnap töltötte be hetvenedik életévét, a tiszteletére összehívott konferenciát azonban csak interneten tudta követni. Hawking távolmaradását Leszek Borysiewicz, a patinás angol egyetem alelnöke jelentette be. "Stephen nincs jól, pénteken jött ki a kórházból" - mondta, részleteket azonban nem közölt a tudós hogylétéről.

A neurodegeneratív betegségben szenvedő kozmológus állapota egyre többször ad okot komoly aggodalmakra, a tudós azonban így is rácáfolt orvosaira, akik betegsége 1963-as diagnosztizálásakor csak néhány évet jósoltak neki.

A kerekesszékbe kényszerült és gép segítségével beszélő Hawking a szerzője Az idő rövid története című könyvnek, amelyből több millió példány kelt el világszerte.