szerző:
Eduline

A Cambridge-nek sikerült megőriznie vezető helyét, az Oxford viszont rontott tavalyi eredményén – derül ki a 116 brit...

London School of Economics and Political Science – tavaly a negyedik helyen végzett, idén az Oxfordot is megelőzte
©

A Cambridge-nek sikerült megőriznie vezető helyét, az Oxford viszont rontott tavalyi eredményén – derül ki a 116 brit felsőoktatási intézményt rangsoroló The Complete University Guide legfrissebb listájáról.

A két elitegyetem több mint egy évtizede állt a lista élén: 2000 óta most először fordult elő, hogy egy harmadik fél is beleszólt az Oxford és a Cambridge párharcába. Az Oxfordot megelőző egyetem pedig nem más, mint a London School of Economics and Political Science (LSE) – írja a University World News.

„Semmi kétség afelől, hogy mindhárom intézmény kiváló a maga területén. A legfrissebb eredmények azt mutatják, hogy az LSE-diploma jobb elhelyezkedési lehetőséget ígér, mint az oxfordi oklevél” – mondta Bernard Kingston, a rangsor egyik szerkesztője.

A lista első tíz helyezettje
©

A brit listát több szempont alapján állítják fel: a hallgatói elégedettséget, az egy oktatóra jutó hallgatói létszámot, a kutatási eredményeket, a felszerelésre fordított összeget és a diploma munkaerő-piaci értékét is figyelembe veszik. Még el sem készült, máris sokan kritizálják az európai egyetemek listáját – összefoglalónkat itt olvashatod.