szerző:
Eduline

Olyan kormányzati intézkedésre van most szükség Csermely Péter, a Magyar Nemzet főszerkesztő-helyettese szerint...

Hoffmann Rózsa oktatási államtitkár. A Magyar Nemzet főszerkesztő-helyettese szerint el kellene engedni a kezét
©

Olyan kormányzati intézkedésre van most szükség Csermely Péter, a Magyar Nemzet főszerkesztő-helyettese szerint, amellyel visszavonnak egy korábbit. Az újságíró a lapban közzétett írásában azt írta, a keretszámok drasztikus csökkentésére irányuló terv rossz.

Csermely szerint a Fidesznek és a KDNP-nek politikailag káros, hogy diákok ezrei tüntetnek, hogy folyamatosak a tiltakozások, hogy az oktatásügynek sikerült összehoznia egy kormányellenes egységet egy olyan rétegben, amelynek a tagjai igenis nagy érdekérvényesítő képességgel rendelkeznek, ezért ezt meg kell oldaniuk. "Ha például Hoffmann Rózsa oktatási államtitkár netán felajánlaná a lemondását, a kormányfőnek érdemes lenne elfogadnia" - véli Csermely.

Az újságíró szerint azonban ennél is fontosabb, hogy az ingyenes felsőoktatási férőhelyek számának szigorú csökkentése több ponton is szembemegy a kormány filozófiájával, ami az államadósság és az eladósodás elleni küzdelem, valamint a hazánk jövője szempontjából kulcsszereplő aktív rétegek részben támogatása, részben helyzetbe hozása.