szerző:
Eduline

Az Oxford Dictionaries idén is közzétette, hogy szerintük mi volt az év szava angol nyelvterületen. Ha 100 évig találgathatnátok, akkor vajon rájönnétek?

Egy emoji, azaz érzelmet kifejező arc lett az idei év szava az Oxford Dictionaries szerint. A nevető arc örömkönnyekkel a legfontosabb a világ egyik legjobb egyeteme szerint.

Az év szavát kutató bizottság azt keresi a „jelöltekben”, hogy melyik jellemző leginkább az adott évre. Idén ez az emoji lett.

Az Oxford Dictionaries elnöke sajtóközleményben arról értekezett, hogy a hagyományos betűk és szavak küzdenek azért, hogy megfeleljenek a 21. századra jellemző vizuális alapú kommunikáció elvárásainak. Így pedig nem csoda, ha ezeknek a változásoknak az emojik néha jobban meg tudnak felelni.

Arra az elnök sajnos nem adott egyértelmű választ, hogy szerinte egy emoji lehet-e szó, de a döntést ezt sejteti, hiszen kiemeltek egy konrét arcocskát.

A könnyezve nevető arc a billentyűzet-applikációkat fejlesztő Swiftkey cég felmérése szerint az Egyesült Államokban a legnépszerűbb emoji volt. Versenyben volt az év szava díjért még a Dark Web – az internet „sötét bugyraira” használt kifejezés -, és a lumbersexual – favágókra jellemző fizimiskával rendelkező, jellemzően szakállas és kockás inget viselő férfi. Szóhoz sem jutunk.

Ezt is olvassátok el

Mitől ilyen mosolygósak a japán diákok? Erre ti sem gondolnátok

Ez történik a testetekkel vizsga előtt: videó

Jöhet az iskolai meditálás? Van, ahol már bevezették

Ő a világ legokosabb ötévese