szerző:
Eduline

Három brit felsőoktatási intézmény vezeti a Times Higher Education (THE) 2011-es európai rangsorát.

Három brit felsőoktatási intézmény vezeti a Times Higher Education (THE) 2011-es európai rangsorát. A top tízben hat brit, két svájci, egy svéd és egy német egyetem szerepel. Idén először nem a Harvard végzett a 200-as világranglista élén – az összesített listáról itt olvashatsz bővebben.

Európa tíz legjobb egyeteme
©

A két brit elitegyetem, a Cambridge és az Oxford tavaly holtversenyben végzett az első helyen, idén utóbbi intézmény jobbnak bizonyult, így megnyerte az európai egyetemek versenyét. A bronzérmes ezúttal is az Imperial College London lett.

A lista egyébként senkinek nem okozott meglepetést: a top tízben ugyanazok az egyetemek szerepelnek, mint tavaly – ráadásul ugyanolyan sorrendben. A negyedik helyen a svájci székhelyű Eidgenössische Technische Hochschule Zürich végzett, az ötödik helyet pedig a brit University College London szerezte meg, amelyet a svéd Karolinska Institute, a szintén brit University of Edinburgh, a német Ludwig-Maximilians-Universität München és a svájci École Polytechnique Fédérale de Lausanne követ.

A top tízben még egy brit intézmény, a London School of Economics and Political Science kapott helyet, magyar egyetem viszont idén sem került a kétszáz legjobb közé.

Az Oxford lett idén Európa legjobb egyeteme a THE rangsora szerint
©