szerző:
eduline/mti

A Budapesti Corvinus Egyetemen hozza létre a kormány az új intézményt, formálódik a Testnevelési Egyetem új campusa is.

©

A Magyar Közlöny szerdai számában közzétett kormányhatározat értelmében a kutatóközpont létrehozásának célja, hogy a jövőképesség-kutatás és a kapcsolódó magyarországi és nemzetközi közgazdasági, társadalomtudományi és egyéb releváns tudományos kutatások eredményeinek feldolgozásával és értékelésével hozzájáruljon "Magyarország és a magyarság rövid és középtávú jövője (2017-2050) szempontjából sorsdöntő kérdések körülhatárolásához, megvitatásához és megvalósítható megoldások kidolgozásához".

A kutatóközpont létrehozásához és működéséhez 133 millió forint támogatást adnak a jövő évi költségvetésből. 2018-ban a támogatás 116 millió forint, 2019-ben 117  millió forint, 2020-ban 114 millió forint.

Szintén szerdán jelent meg az a kormányhatározat, amelyből kiderül: döntött a kormány az Országos Sportegészségügyi Intézet (OSEI) átmeneti elhelyezéséhez szükséges forrásról, a fővárosi XI. kerületi, Karolina úti ingatlanhoz kapcsolódó beruházáshoz, és az intézmény költözéséhez 1,7 milliárd forintot biztosítanak. AzOSEI épületénél alakítják ki a TE új központi épületét is.

A munkálatok a tervek szerint 2018 szeptemberére készülhetnek el.

Újabb milliárdokat emészt fel a Testnevelési Egyetem új campusa

Döntött a kormány az Országos Sportegészségügyi Intézet (OSEI) átmeneti elhelyezéséhez szükséges forrásról, a fővárosi XI. kerületi, Karolina úti ingatlanhoz kapcsolódó beruházáshoz, és az intézmény költözéséhez 1,7 milliárd forintot biztosítanak. A Magyar Közlöny szerdai számában megjelent kormányhatározat szerint az emberi erőforrások miniszterének az év végéig gondoskodnia kell az OSEI és a Testnevelési Egyetem közötti átadás-átvételt tartalmazó megállapodás megkötéséről.