szerző:
Eduline

"Az ELTE gólyatáborában a szervezett programok keretében a résztvevők semmilyen kényszerítésnek sem voltak kitéve, bűncselekmény ezekhez kapcsolódva nem történt" - írta hétfői közleményében az Eötvös Loránd Tudományegyetem.

"A Somogy Megyei Rendőr-Főkapitányság nemi erőszak bűncselekményének gyanújával indított nyomozást egy fonyódligeti gólyatáborban történt eset kapcsán. A nyomozás érdekeire hivatkozva a rendőrség ennél több információt nem bocsáthatott rendelkezésünkre. Ezért, és különösképpen az érintett személyiségi jogainak védelmére tekintettel, a bűnügyi eljárásról nincs lehetőségünk bővebb nyilatkozatot tenni" - olvasható az eduline-hoz eljuttatott közleményben.

A Somogyi Hírlap online kiadása, a Sonline vasárnap délután számolt be arról, hogy megerőszakoltak egy lányt péntek éjszaka egy fonyódligeti gólyatáborban. A rendőrség annyit közölt, hogy szexuális erőszak gyanúja miatt indított nyomozást.

Az egyetem kiemelte: az ELTE gólyatáborában a szervezett programok keretében a résztvevők semmilyen kényszerítésnek sem voltak kitéve, bűncselekmény ezekhez kapcsolódva nem történt. "A rendezvény programjaitól függetlenül történt atrocitás esetében a biztonsági szolgálat és a szervezők az észlelés nyomán a kellő határozottsággal léptek fel, valamint gondoskodtak a sértett jogérvényesítéséről, személyes támogatásáról" - írják.

"Hangsúlyozzuk, hogy az ilyen aljas bűncselekmények gyanúja esetében különösen fontosnak tartjuk az áldozat fokozott védelmét, a személye iránti tapintatot, az esetlegesen szükségessé váló pszichológiai segítség biztosítását, valamint elutasítjuk az ilyen cselekmények relativizálását, rosszízű bulvárosítását" - zárul a közlemény.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!