szerző:
Eduline

Március 10-ig jelentkezhettek a Campus Hungary ösztöndíjprogramjaira: ma egy olyan pályázatot mutatunk be nektek, amellyel rövid külföldi tanulmányutat szervezhettek.

©

Kik pályázhatnak?

Azok az egyetemisták és főiskolások, akik hallgatói jogviszonnyal rendelkeznek (PhD-hallgatók is jelentkezhettek, ha a pályázat beadásához képest legfeljebb két évvel korábban abszolváltak), legalább két lezárt félévük van (ez az MA/MSc- és a PhD-hallgatók esetében nem feltétel), az adott ország nyelvén legalább középfokú nyelvtudással rendelkeznek, kaptak fogadólevelet a kiválasztott külföldi intézménytől, magyarországi egyetemük, főiskolájuk támogatja pályázatát, illetve az ösztöndíjszerződésben megadott szempontok alapján szakmai beszámolót készít.

Milyen intézményekbe lehet menni?

Bármely olyan külföldi intézménybe – például akkreditált felsőoktatási intézménybe, kutatóintézetbe, múzeumba vagy levéltárba -, amelyet az egyetemetek jóváhagyott.

Milyen hosszú lehet a tanulmányút?

Legalább három nap, legfeljebb hat hét. Fontos, hogy 2013. április 30. és 2014. augusztus 31. között kell utazni.

Mennyivel támogatják a sikeresen pályázókat?

75 000-250 000 forinttal.

Meddig lehet pályázni?

A jelentkezési időszak február 10-től március 10-ig tart, a pályázatotokat a Campus Hungary oldalán nyújthatjátok be.

Mi alapján döntenek?

A súlyozott féléves átlag, a tudományos tevékenység és a leadott munkaterv alapján. Előnyben részesítik azokat, akik helyezést értek el az OTDK-n, műszaki vagy természettudományi szakon tanulnak, akik vállalják, hogy tevékenységükről élménybeszámolót készítenek, blogot írnak, vagy hazaérkezésük után előadást tartanak, illetve akiknek a tanulmányútja konkrét kutatási eredménnyel, publikációval jár.