szerző:
Eduline

Az egyetem Nádor utcai épülete elé péntek estére a Momentum Mozgalom hirdetett meg tüntetést.

©

Csütörtökön jelentette be a CEU rektora, Michael Ignatieff, hogy ha egy hónapon belül nem írja alá a kormány a megállapodást, jövő szeptembertől minden amerikai akkreditálású képzés Bécsbe költözik.

Az egyetem Nádor utcai épülete elé péntek estére a Momentum Mozgalom hirdetett meg tüntetést. A tegnapi tüntetésen nagyjából 500-1000 ember jelent meg, de a szervezők szerint egy nap alatt ez is eredmény - írja a hvg.hu.

Este hatra több ezren gyűltek össze az egyetem főépületénél. A felszólalók között voltak a CEU korábbi hallgatói és olyan is, aki most jelentkezett az egyetemre. Rajtuk kívül beszélt Fekete-Győr András, a Momentum elnöke és Berg Dániel elnökségi tag is.

Lesz még tüntetés

Nem csak a Momentum szervezett tüntetés, november 7-re, az LMP ifjúsági szervezete is tüntetést hirdetett a CEU mellett kiállva, szintén a Nádor utcába, „szolidaritási tüntetés a CEU mellett” címmel. Illetve Fekete-Győr András november 16-ra a Szabadság térre újabb tüntetést hirdetett meg.

A CEU mellett tüntetnek a Nádor utcában

Több mint ezren gyűltek össze péntek este a CEU Nádor utcai épülete előtt, ahol a Momentum szervezett tüntetést - a demonstrálók így szeretnének kiállni a CEU mellett, amelynek rektora csütörtökön jelentette be: ha a kormány egy hónapon belül nem írja alá az intézmény működését biztosító megállapodást, az egyetem amerikai akkreditációjú képzéseit Bécsbe költöztetik.