szerző:
Eduline

Először indokolta a kormány, hogy miért nem írja alá New York állammal azt a megállapodást, ami lehetővé tenné a CEU budapesti működését.

©

A 444 azt írja, Szijjártó Péter külügyminiszter brüsszeli sajtótájékoztatóján újságírói kérdésre válaszolva mondta azt, hogy a magyarországi működéshez az Egyesült Államokban is felsőoktatási tevékenységgel kell rendelkezni, "ezt egyelőre mi, a magunk részéről bizonyítottnak nem látjuk."

A CEU a Bard College-dzsal együttműködésben indított oklevelet adó képzést az egyenlőtlenségek kutatására, a képzés első évfolyama 2018-ban végzett. „New York Állam Oktatási Hivatala megerősítette, hogy a CEU a képzéssel teljesíti azt a feltételt, amely előírja, hogy az egyetem végezzen oktatási tevékenységet New York államban” – írta az egyetem egy korábbi közleményben.

Szijjártó hozzátette: "nem tudok arról, hogy előkészületben lenne olyan felhatalmazás, amely azért születne számomra, hogy egy újabb (felsőoktatási együttműködési) megállapodást írjak alá."

CEU: New York állam oktatási hivatala szerint teljesítettük a feltételeket

New York állam oktatási hivatala megerősítette, hogy a CEU teljesíti azt a feltételt, amely előírja, hogy az egyetem végezzen oktatási tevékenységet az államban - reagált kedd este a CEU a Magyar Idők cikkére. A lap arról írt, hogy a CEU és amerikai partnere, a Bard College közötti, tavaly aláírt együttműködésnek nincs valódi tartalma.