szerző:
MTI

A rendőrség pénteken helyi idő szerint valamivel este 9 óra előtt letartóztatta a bostoni robbantás életben maradt...

©

A rendőrség pénteken helyi idő szerint valamivel este 9 óra előtt letartóztatta a bostoni robbantás életben maradt feltételezett tettesét, a 19 éves Dzsohar Carnajevet, aki egy családi ház hátsó udvarán, egy ponyvával letakart csónakban bújt meg. A gyanúsítottat kórházba szállították, állapota súlyos. Rendőrségi források szerint először szombaton vagy hétfőn fogják bíróság elé állítani, hogy ismertessék vele az ellene felhozott vádakat.

A vádak szerint a Carnajev testvérek hajtották végre a hétfői robbantásos merényletet a bostoni maraton finisében. A terrortámadás következtében hárman életüket vesztették és több mint 180 ember megsebesült.

A fivérek csütörtök este 10-kor a Massachusetts Institute of Technology (MIT) környékén kiraboltak egy vegyesboltot, feltételezések szerint azért, mert nem volt pénzük a szökéshez. A bűncselekményhez riasztották a rendőrséget. A két Carnajev agyonlőtt egy helyszínre kiérkező rendőrt, a 26 éves Sean Colliert. Ezután elraboltak egy Mercedes terepjárót, amelynek vezetőjét egy óra múlva sértetlenül elengedték. Az illető elmondta: a két gyanúsított elárulta neki, hogy ők a bostoni maraton pokolgépes merénylői.

A 26 éves Tamerlan Carnajevet pénteken lőtték le a rendőrök, mivel robbanóanyagot tartalmazó mellényt visel, amelyet megpróbált felrobbantani.