szerző:
Eduline

Magyarországról egyedüliként került a Műegyetem a legtöbb tudományos publikációt elbíráló intézmények közé - írja honlapján a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem.

©

Az országból egyedüliként került a Műegyetem a legtöbb tudományos publikációt elbíráló intézmények közé - írja az egyetem. Az elmúlt 12 hónapban legtöbb szakértői értékelést végző kutatók és intézmények nemrégiben közzétett adataiból kiderül, hogy a Műegyetem a „Materials Science” kategóriában a 8. helyen, az „Engineering” kategóriában pedig a 19. helyen áll, megelőzve ezzel olyan nagynevű intézményeket is, mint a Stanford University, a University of Birmingham vagy North Carolina State University.

A tudományos folyóiratok bírálatainak hivatalos nyilvántartása olyan ingyenes szolgáltatás, amellyel a kutatók a pályázatok elbírálásakor, és rangsorok összeállításakor fontos mérőszámmal rendelkező tevékenységüket követhetik, ellenőrizhetik és be is mutathatják.

A világ tudományos folyóiratai számára végzett szakértői, véleményezési és szerkesztői tevékenységüket mutathatják be az akadémiai kutatást végzők a Publons segítségével, mely 2012-ben indult, és eddig több mint 175 ezer kutató csatlakozott hozzá.

Friss felsőoktatási rangsor: a világ legjobbjai között végzett két magyar egyetem

Megjelent a QS legújabb rangsora: a diplomások munkaerőpiaci keresettségének eredményei alapján a világ első 500 egyeteme közé került a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME). A brit Quacquarelli Symonds (QS) rangsorkészítő cég - a szakterületi és regionális rangsorok közreadásán túl - olyan, a felsőoktatás világában fontos mérőszámokat is külön vizsgálat tárgyává tesz, mint a végzettek foglalkoztathatósági eredményei és kilátásai.