szerző:
Eduline

Ezen a héten sem unatkoztunk: a terrorelhárítók egy műanyag fegyver miatt kivonultak a Műegyetem vegyészkarára, Hoffmann Rózsa bemutatta az új felsőoktatási helyettes államtitkárt, és nyilvánosságra hozták a legfrissebb egyetemi világrangsort is. Ezek a hét oktatási hírei.

Ez a műanyag fegyver okozott káoszt a Műegyetemen
©

Műanyag fegyver miatt vonult ki a TEK a Műegyetemre

Zarándokhellyé vált a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem C14-es előadóterme, ahova a terrorelhárítás kommandósai rontottak be szerda délelőtt. Egy játékpisztoly miatt hívták ki a rendőröket és a Terrorelhárítási Központ (TEK) kommandósait a Műegyetem vegyészmérnöki karának épületébe: a hallgatók a gólyahétre forgatták újra a Csillagok háborúját, ezért volt játékfegyver az egyik másodévesnél.

A rendőrséget egy diák riasztotta. Azt mondta, amikor a Luke Skywalkernek öltözött csoporttársa leült mellé az előadóteremben, és előhúzta a játékpisztolyt, nagyon megijedt. Összes cikkünket itt, a TEK-es akcióról készült mémeket itt találjátok.

Még soha nem értek el ilyen jó eredményt a magyar egyetemek

Négy magyar egyetem került fel a Quacquarelli Symonds (QS) legfrissebb, 2012/2013-as világrangsorára: az ELTE, a Budapesti Corvinus Egyetem és a Szegedi Tudományegyetem mellett idén a Debreceni Egyetem is a világ hétszáz legjobb felsőoktatási intézménye közé jutott. A rangsort itt nézhetitek meg.

Az ELTE-ről érkezik az új helyettes államtitkár

Maruzsa Zoltán, az Eötvös Loránd Tudományegyetem oktatója az új felsőoktatási helyettes államtitkár szeptember 15-től: az egyetemi adjunktus, az ELTE-BTK új- és jelenkori egyetemes történeti tanszékének oktatója Kis Norbertet követi a helyettes államtitkári székben. Maruzsa Zoltán 35 éves, oktatási területe a 20. századi egyetemes történelem. A teljes cikket itt olvashatjátok el.