szerző:
Eduline

A Buzzfeed összegyűjtötte azokat a tanártípusokat, akikkel előbb-utóbb minden egyetemista és főiskola találkozik.

©

A Buzzfeed összegyűjtötte azokat a tanártípusokat, akikkel előbb-utóbb minden egyetemista és főiskola találkozik. Milyenek az egyetemi hétköznapok? Mémválogatás 2014-ből.

A non-stop előadó

Nagyon is értékeled a professzor hatalmas tudását, de ezt ma tényleg mind át kell venni? Örülsz, ha minden ötödik szót le tudod írni.

Hogyan menj át a vizsgán? Használ a telefonos hangrögzítőjét. Lehetetlen mindent leírni.

A Power Point-rajongó

"Gratulálok, tud a slide-ról olvasni!" Tényleg nem érted, miért nem törli egyszerűen az órát, és küldi el e-mailben a Power Point-prezentációt. Nem akarsz ott lenni - és valószínűleg ő sem.

Hogyan menj át a vizsgán? Nyomtasd ki a slide-okat.

A nagyon híres professzor

Őt valószínűleg többet látod a tévében, mint a campuson. Ha csak néhányszor jelent meg az órán, az azt jelenti, hogy a nagyon lelkes tanársegéd kezében vagy.

Hogyan menj át a vizsgán? Lásd lentebb.

A nagyon lelkes tanársegéd

Talán két évvel idősebb, mint te, de a nyakkendő azt sugallja, hogy az életkoránál sokkal bölcsebb. Aztán rájössz, hogy osztálytermi bohóckodásai tették alkalmasabbá arra, hogy egy csapat pelenkást szórakoztasson. Derridával és Foucault-val dobálódzik, de utóbbi nevét nem tudja helyesen leírni. 

Hogyan menj át a vizsgán? Játssz vele.

Az önreklámozó

Először minden más tankönyv szerzőjét idiótának nevezi, aztán biztosít, hogy az a legjobb, amit ő írt, végül pedig siránkozik egy kicsit a magas árak miatt. Pedig minden nyáron új kiadást jelentet meg, és persze ősszel már azt kéri.

Hogyan menj át a vizsgán? Tényleg olvasd el a könyvét.

A szemüveges szépfiú

Azt gondoltad, hogy ez az óra felüdülés lesz, amíg rá nem jöttél, milyen nehéz nem fantáziálni a professzorról. Egy biztos: az ő óráin nem fogsz elaludni.

Hogyan menj át a vizsgán? Koncentrálj az anyagra, és csak arra.

A krónikus késő

Kilenc perccel az óra kezdete után libben be. A szemeszter elején még reménykedtél, hogy meg sem jelenik, de aztán rájöttél, hogy nem erről van szó. Nem ő késik, mindenki más van ott túl korán.

Hogyan menj át a vizsgán? Ne késs többet, mint ő.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!