szerző:
Eduline

Az Útajövőbe oldal spórolási tippjei összegzik, hogyan lehetséges ugyan annyi pénzből jobban kijönni a hónapban. Érdemes elolvasni!

©

1. Ismerd meg saját fogyasztási szokásaidat!

Ha tudatosan vezeted a kiadásaiat, tehát például egy hónapon keresztül minden nap felírod egy füzetbe, hogy mit vásároltál, akkor sokkal átláthatóbb lesz, mire költesz feleslegesen, mire adsz ki túl sokat. Ha pedig lusta vagy írogatni, tudsz letölteni appot a telefonodra, ami segít a lista elkészítésében és vezetésében!

2. Csak addig nyújtózkodj, ameddig a takaród ér!

Az nyilvánvaló, hogy nem szabad többet költened annál, mint amennyit megkeresel, mert adósságokba fogod kergetni magad. Azonban érdemes odafigyelned arral, hogy minden hónapban egy adott összeget félretegyél. Így ha valami hirtelen kiadás jön, akkor sem kell megijedned, lesz hova nyúlnod. Bár elsőre lehet úgy gondolod, hogy nincs miből tartalékolnod, de ha egy kicsit mérlegeled és rendszerezed a kiadásaidat, biztos felszabadul valahol valamennyi.

Így kaphattok havi 50 ezer forintos ösztöndíjat

Eddig csak a szakiskolai tanulóknak járt a Szabóky Adolf Szakképzési Ösztöndíj, ám már a szakgimisek is kaphatnak a támogatásból. Már középiskolásként jól kereshetsz, ha megfelelő tanulmányi eredménnyel rendelkezel. A Szabóky Adolf Szakképzési Ösztöndíj minden olyan diáknak támogatást igyekszik nyújtani, akik vállalják, hogy hiányszakmában szereznek képesítést.

3. Adj lentebb az igényeidből!

Nem a rosszabb minőségű élelmiszerekre vagy a kevesebb kiruccanásra gondolunk. De ha például az a kérdés, hogy 20 vagy 22 fokon van a termosztát, akkor érdemes felvenni egy meleg pulcsit és a kisebb számot választani, ezzel súlyos összegeket spórolhatsz meg havona. Ugyan így fgyelj oda arra, hogy ne maradjon égve a lámpa, milyen égőt veszel, mennyire szigetelt az otthonod. Pár praktikus trükkel a régi nyílásszárók minőségén is tudsz javítani.