szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Közleményben reagáltak az SZFE oktatói az őket ért vádakra, a vezetés mindeközben újabb eszközökkel igyekszik beszüntetni a sztrájkot és feloldani a blokádot.

A kialakult krízishelyzetért az Innovációs és Technológiai Minisztériumot, az alapítvány élére kinevezett Kuratóriumot és a Színház- és Filmművészetért Alapítvány által kinevezett új vezetést tartják felelősnek - írták a közleményben.

"Kijelentjük, hogy nem felel meg a valóságnak az Egyetem új vezetése által a mai napon kiadott közleményben hangoztatott vád, miszerint a „szeptemberi tanévnyitón bejelentett „tanköztársaság” elnevezésű oktatási modell mostanra teljes egészében szétzilálta az Egyetem belső működését”. A “tanköztársaság” eszméje nem ellentétes mintatantervünkkel és oktatási hagyományainkkal.

Az oktatás a tanév kezdete óta az oktatók és a hallgatók részvételével zajlik. Az aktivitások és más okok miatt elmaradt órák pótlásáról az osztályfőnökök és oktatók a szokásos rendben gondoskodnak" - írták.

Hozzáteszik, a hallgatókkal az elmúlt 43 napban követeléseik kapcsán senki, akit megszólítottak, nem állt szóba. A kinevezett új vezetés és a fenntartó törvénysértő módon csaknem egy hónapja bojkottálja a tárgyalásokat a sztrájkbizottsággal - írták.

Minderre az után került sor, hogy Szarka Gábor, a Színház-és Filmművészeti Egyetem új kancellárja levelet írt a Színház- és Filmművészeti Egyetem oktatóinak, amelyben minden együttműködést megtilt az egyetemfoglalókkal és támogatóikkal.

Arról nem is beszélve, hogy a hvg.hu információi szerint az SZFE blokád alá vont Vas és Szentkirályi utcai épületében tegnap 18 óra körül elment az internet. A hallgatók úgy tudják, hogy mostantól az épületekben minden este 18 órától másnap reggel 7 óráig szüneteltetik majd a wifi-hozzáférést, erről azonban hivatalos tájékoztatást nem kaptak.

A SZFE-n mindenkinek nyilatkoznia kell, hogy együttműködik-e az új vezetéssel

A Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) új vezetése - Szarka Gábor kancellár, Novák Emil és Zalán János rektorhelyettesek - közleményt adott ki arról, hogy a tanköztársaságot innentől befejezettnek, a blokádot pedig az egyetem keretein kívül működő, magánkezdeményezésű szerveződésnek tekinti.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!